Tak til Busan, Sydkorea

Busan, der er Sydkoreas næst største by spiller en ekstremt vigtig rolle i marinebranchen, både nationalt og internationalt. Busan har en af verdens største havne, hvilket gør den til et globalt knudepunkt for handel, shipping og maritim industri.
I området ligger nogle af verdens største skibsværfter og samtidig har området også et stort fokus på maritim teknologi og innovation med mange forskningsinstitutter og virksomheder, der arbejder på at udvikle nye skibsdesigns, energieffektivitet og bæredygtige maritime løsninger.

En af disse virksomheder er vores forretningspartner DataFlare.
DataFlare er eksperter i cybersecurity ombord på skibe og måling af luftforurening i havne.
Vi takker for deres gæstfrihed og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

Er det interessant at eksportere til Sydkorea?
Generelt set så hører vi at europæiske produkter er højt værdsat i Sydkorea for deres kvalitet og innovation. Der vil ofte være lokale konkurrenter, men vores forretningsforbindelser fortæller at europæiske produkter ofte vil have en konkurrencefordel, ganske enkelt fordi de er europæiske.

Vi oplever at der er stor interesse i europæiske løsninger inden for vedvarende energi, energieffektivitet, miljøteknologi, automation m.m.
Som i Japan er det helt klart en fordel at kende de rette personer, der kan hjælpe med at åbne døre. At udvide vores netværk i Busan var et af hovedformålene med vores besøg i Busan.

Vi er nu i Hanoi, Vietnam. Det er en dejlig varm morgen (ca. 30 grader), det er søndag og tid til at være turist før møderne starter på mandag.
Busanpng