Thailand

Den thailandske befolkning er på cirka 69 mio.  Thailand bliver i Verdensbankens ”Doing Business Report” anset for at være et af de bedste steder i Asien at gøre forretning.  

Samhandel mellem Danmark og Thailand

For danske virksomheder, der har ambitioner om at få fodfæste på et relativt set dynamisk asiatisk marked, er der gode grunde til at overveje Thailand.  Danmark og Thailand har etableret et solidt handelsforhold. Thailand er dog noget kompleks med mange kulturale forhold man bør kende til.  Thailand har ikke - som mange andre asiatiske lande - været en koloni, hvorfor engelsk ikke er et naturligt sprog for thaierne at skulle tale. Det thailandske alfabet er unikt og kun brugt i Thailand, så når thaier skal lære engelsk, skal de også lære et nyt alfabet. Endelig er den obligatoriske engelskundervisning i skolerne ofte mangelfuld.

Dansk eksport til Thailand

Danmark eksporterer typisk følgende til Thailand:
  • Medicinalvarer og farmaceutiske produkter: Dansk medicinalindustri er kendt globalt, og eksporten af medicinske produkter, herunder lægemidler og medicinsk udstyr, til Thailand er betydelig.

  • Maskiner og mekanisk udstyr: Dette inkluderer industrielle maskiner, udstyr til fødevareproduktion, landbrugsmaskiner og andre mekaniske produkter.

  • Fødevarer og landbrugsprodukter: Danmark eksporterer en række fødevarer til Thailand, herunder mejeriprodukter, fisk og skaldyr samt ingredienser til fødevareproduktion.

  • Teknologi og IT-løsninger: Danske virksomheder leverer også software, IT-tjenester og teknologiske løsninger til forskellige brancher i Thailand.

  • Miljøteknologi og bæredygtige løsninger: Med Thailands øgede fokus på miljøbeskyttelse og bæredygtig udvikling er der også interesse for danske miljøteknologier og grønne løsninger.